D'R KOMIEK

Een strijd tussen generaties om een plek in de spot

Door de voor ieder bekende omstandigheden rondom het Corona-virus kunnen tot onze spijt de uitvoeringen van D'r Komiek in juni 2020 niet doorgaan. De voorstelling was aanvankelijk verplaatst naar juni 2021, maar wordt nu opnieuw verplaatst naar november 2021. 
Een nieuwe muziektheatervoorstelling met een lach een traan
in de stijl van het succesvolle 
Laevesmelodie, in samenwerking met toneelvereniging Crescendo Schimmert. 


Het theaterteam achter Laevesmelodie (2017) komt in het najaar van 2021 met een gloednieuwe muziektheatervoorstelling met een lach en een traan: D’r Komiek.

We zien het verhaal van een berucht en zeer populair Volkstheater uit de jaren ‘50, geleid door één grote, talentvolle maar ijdele komiek. Met ijzeren hand regeert de ouder wordende Wiel van Beekdaelen zijn gezin. Alles staat in het teken van het Beekdaeler Volkstheater – één theatergezelschap dat haar thuis heeft in een speciaal gebouwde schouwburg waar het hele jaar door voorstellingen te zien zijn, met steevast Wiel in de hoofdrol.

Bij deze ogenschijnlijk ‘perfecte theaterfamilie’ wordt er ook achter de schermen een hoop toneel gespeeld. Op de dag dat Wiel de artistieke leiding van zijn bedrijf overdraagt aan zoon Servé denkt hij de juiste beslissing te hebben gemaakt. Dan maakt Servé kennis met Juul Jongen. Met deze mijnwerkerszoon, die stiekem droomt van een carrière op de bühne, ontstaat een vriendschap zoals je die zelden tegenkomt. Servé en Juul ontdekken de gouden formule van een komisch duo, dat langzaam maar zeker het succes van Wiel overstijgt. En dán komen de familieverhoudingen pas echt op spanning te staan…  

D’r Komiek laat het leven van een theaterfamilie zien gedurende een periode van 25 jaar. We vliegen van 1955 naar 1980. Tijden waarin het geloof nog een grote rol speelde, mannen die niet op vrouwen vielen zogezegd niet bestonden en je echte liefde niet te veel mocht uiten... Een tijdloos verhaal over ambitie en de tol van succes, gegoten in een muzikale voorstelling met Limburgse liedjes; van grote shownummers tot kleine, ontroerende liedjes. 

De cast bestaat uit 15 acteurs van toneelverenigingen St. Donatus uit Nuth en Crescendo uit Schimmert. Voor de muziek tekent een swingende, creatieve liveband, die later bekend gemaakt wordt. 

 

Cast:
Harry Louvenberg, Quincy Grootjans, Joep Salden, Resi Buijs, Lily Gijzen, Ruud Heykens, Amber Schoonbrood, Wil Limpens, Renee Hovestadt, Eric Caubo, Kevin Louvenberg, Kelly Limpens, José Santbulte, Tiny Haemers, Yvette van den Essen e.a.

Regie: Hanneke Jonkers
Regie-assistentie:
Emilie Louvenberg
Auteur: Quincy Grootjans

Nieuwe speeldata 2021:

november 2021, worden z.s.m. bekend gemaakt. 

Reserveren & voorverkoop

Vanaf juni 2021.