LANGK & MISLUKKIG

hoe je een toneelstuk om zeep helpt


Helaas moeten wij u melden dat onze voorstelling Langk & Mislukkig wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022. De oorspronkelijke voorstellingen van 21 en 22 augustus gaan niet door, binnenkort wij een nieuwe datum met u communiceren per mail. De kaarten blijven sowieso geldig.

Waarom verplaatsen we? Er is de afgelopen tijd hard gerepeteerd en gewerkt aan deze voorstelling.

Echter heeft onze spelersgroep, mede door de geldende maatregelen die ons vragen om thuis te blijven bij klachten, onvoldoende in gezamenlijkheid (compleet) kunnen repeteren, waardoor er - voor en achter de schermen - een gemankeerd repetitieproces ontstond. Toneelvereniging St. Donatus wil binnen haar kunnen de maximale kwaliteit bieden die u van onze vereniging gewend bent, en dat was in de tijd die nog restte niet haalbaar. Wij willen u laten lachen op de best mogelijke manier, en geen half werk leveren. Wordt vervolgd dus!


Wat gebeurt er als een beroepsregisseur, door de coronacrisis werkzoekende, wordt neergezet bij een club ouderwetse amateurtoneelspelers? Dan heb je het startpunt voor een hilarische zomerkomedie. 


Quincy Grootjans schreef een nieuwe komedie voor St. Donatus, met heel veel zelfspot én een hele vette knipoog naar het Limburgs amateurtoneel. Hilarisch, herkenbaar en luchtig. Precies waar we aan toe zijn in de nadagen van deze pandemie!

Germaine Hermans – door de crisis noodgedwongen afgedwaald naar Toneelclub De Katholieke Boerenspelers uit Wijnandsrade – wil kunst maken, de spelers zijn met andere dingen bezig. De voorzitter haalt vooral graag anekdotes op over zijn eigen successen, zijn kleinzoon is vooral op zoek naar een ‘lekker wief’, de penningmeester zeurt continu over de bonnetjes, er is een erelid dat alles onzin vindt en een zeer gemotiveerde speler die niets liever wil dan als dragqueen op de bühne staan.Als je met dit clubje het sprookje ‘Doornroosje’ gaat spelen, dan weet je dat het gedoemd is om een mislukking te worden. Maar wel een mislukking in volle glorie!

 

Cast: Harry Louvenberg, Joep Salden, Renee Hovestadt, Kelly Limpens, Nicole Schurgers, Resi Buijs, José Santbulte, Tiny Haemers, Kevin Louvenberg, Ruud Heykens, Chantal Lambie & Quincy Grootjans.

Regie: Nicole Schurgers
Regie-assistentie:
 Emilie Louvenberg

Speeldata:

Voorjaar 2022, wordt later bekend gemaakt.
Locatie: Boerderij Wimmers, Bongard 1, Wijnandsrade.

Reserveren & voorverkoop

De nieuwe voorverkoop start in februari 2022. Eerder gekochte kaarten voor de oorspronkelijk geplande voorstellingen in augustus 2021 blijven geldig.