Dit doet Donatus in 2024

drie producties incl. jubileumstuk harry louvenberg

28 januari 2024

Toneelvereniging St. Donatus komt in 2024 met twee producties voor het grote publiek én een kort toneelstuk op aanvraag van verenigingen. We trappen af op 3 mei met En wie noe wiejer? - gedenkwaardig theater op locatie in het kader van 80 jaar Limburg Bevrijd. Vanaf 5 oktober vieren we het 50-jarig toneeljubileum van Harry Louvenberg met de klucht Chateau Concour Amour. De jubilaris speelt ook een belangrijke rol in Mien groëtste sjat, een eenakter van 25 minuten, die door verenigingen en kleine festivals te boeken is op feestavonden en evenementen.


In 2024 staan er maar liefst 18 acteurs op de planken, verdeeld over drie producties. Per productie vindt u hieronder de inhoud, speeldata, cast en reserveringsdata. Naar een nieuw fysiek voorverkooppunt wordt op dit moment nog gezocht. 

EN WIE NOE WIEJER?
80 jaar Limburg Bevrijd

Een bijzondere productie op locatie, waarbij de aardappelschuur van Kasteel Wijnandsrade wordt omgetoverd tot tijdelijke theaterlocatie en een gedenkwaardig verhaal wordt verteld. Met een traan - maar zeker ook met een lach.

In 2024 is het precies 80 jaar geleden dat Nuth - op 18 september 1944 - werd bevrijd. We staan vaak stil bij de gruwelijkheden in de Tweede Wereldoorlog.  We juichen ieder jaar bij Bevrijdingsdag. Maar...wat gebeurde er ná die 18e september? Wat gebeurde met menig familie in Nuth, toen het feestgedruis langzaam verstomde? Volgens de geschiedenisboeken ging het leven langzaam weer z'n gewone gang. Maar zijn de kleine barstjes en grote scheuren die tussen mensen zijn ontstaan in een oorlog wel nog te lijmen?

En wie noe wiejer? is een herkenbare volksschets van een bevrijd dorp in de herfst en winter van 1944-1945. Een bijzondere toneelbelevenis vol onvertelde verhalen. Geen loodzwaar toneelstuk, wél uit het leven gegrepen.


Vrijdag 3 mei | 20:00 uur
Zaterdag 4 mei | 19:55 uur*
Zondag 5 mei | 14:30 uur
KASTEEL WIJNANDSRADE (Binnenlocatie) 
Duur voorstelling: 95 minuten (geen pauze)

Kaartverkoop start online op 17 februari (DoNutheurs vanaf 3 februari). 
Max. 100 mensen per voorstelling

* Deze voorstelling start officieel om enkele minuten na 20:00 uur i.v.m. de Nationale Dodenherdenking. Om deze 2 minuten stilte op gepaste wijze vorm te geven, sluiten om 19:55 de deuren van de voorstellingslocatie en zit u dus in de zaal. Na het stiltemoment zal de voorstelling enkele minuten later aanvangen.

CAST: Resi Buijs, Lily Gijzen, Ruud Heykens, Chantal Lambie, Wil Limpens, Kevin Louvenberg, Joep Salden, Denise Lambrichs, José Santbulte & Vera Nijssen.
REGIE & TEKST: Quincy GrootjansCHATEAU CONCOUR AMOUR
Jubileumuitvoering Harry Louvenberg (50 jaar lid)

Acteur Harry Louvenberg (77) viert zijn 50-jarig toneeljubileum met deze klassieke klucht. Een hilarisch stuk vol chaos en verwarring, gesitueerd in een vervallen hotel anno 1974, maar gespeeld in toneeltempo van 2024. 

In een hotel (een voormalig 'Chateau') dat op instorten staat wordt een groot muziekconcours georganiseerd. De oude piccolo, chagrijnig maar doorspekt met humor, moet het tegen wil en dank maar allemaal regelen. Gasten van allerlei allooi verblijven in de krappe kamertjes, maar de meeste komen niet om hun instrument te bespelen...

Uitgebluste echtparen, maagdelijke koppels en wankelend personeel zorgen voor chaos in de heerlijke vibe van de jaren '70. Incl. een bijzondere, nader bekend te maken, gastspeler!


Première: Zaterdag 5 oktober | 20:00 uur 
incl. feestelijke afterparty/ felicitatiemoment jubilaris
Zondag 6 oktober | 19:00 uur
Vrijdag 11 oktober | 20:00 uur
Zaterdag 12 oktober | 20:00 uur
Zondag 13 oktober | 14:00 uur
TREFCENTRUM NUTH
Duur voorstelling: 2,5 uur (incl. pauze)

Kaartverkoop start online op 10 augustus (DoNutheurs vanaf 29 juli). 

CAST: Harry Louvenberg, Lily Gijzen, Quincy Grootjans, Eric Caubo, Resi Buijs, Renee Hovestadt, Kelly Limpens, Floor Huijerjans & Tiny Haemers e.a. 
REGIE: Mayke Roels
TEKST: Anthony Marriott & Bob Grant (No room for love)MIEN GROËTSTE SJAT
Op aanvraag te boeken!

Op verzoek heeft St. Donatus een komische eenakter (kort toneelstuk) van 25 minuten ontwikkeld om op vrijwel elke locatie te spelen. Zo zorgt St. Donatus voor humor op kleine festivals, verenigingsbijeenkomsten en feestavonden! Is dit iets voor uw vereniging? Mail dan naar reserverenvoordonatus@hotmail.com voor overleg, data en prijzen.

In 'Mien groëtste sjat' staat de rijke waspoederfabrikant Lewie Robijns voor een groot dilemma. Volgens een waarzegster heeft hij nog maar enkele maanden te leven. Hij wil zijn grootste bezittingen achterlaten aan twee dames die hem tijdens zijn leven bijzonder veel plezier in de late uurtjes hebben bezorgd. Dan verschijnt zijn ex-vrouw Diana - een vat vol onverwerkte frustratie - die vindt dat zij recht heeft op het geld...Wie gaat er met de buit vandoor?

In de komische eenakter zijn 5 personages te zien, die in wisselende bezetting door 8 verschillende Donatus-acteurs worden gespeeld.

Te boeken vanaf 16 februari 2024. 
Is dit iets voor uw vereniging? Mail dan naar reserverenvoordonatus@hotmail.com voor overleg, data en prijzen.

CAST (wisselende rolbezetting): Harry Louvenberg,  José Santbulte, Resi Buijs, Floor Huijerjans, Vera Nijssen, Joep Salden, Mike Severens e.a.
REGIE: Mike Severens
TEKST: Quincy Grootjans