Donatus groeit!

14 februari 2019

Maar liefst 18 gedreven spelers verbinden zich in 2019 aan toneelvereniging St. Donatus.  De vereniging is trots op haar groeiende ledenaantal; er zijn maar liefst 7 nieuwe gezichten tot de spelersgroep toegetreden, in de leeftijd van 18 t/m 60 jaar. Al dat enthousiasme deed het bestuur de krachten bundelen, waardoor er een vijfjarenplan werd opgesteld. De uitkomst: het publiek in Nuth en omstreken mag gaan genieten van 2 tot 3 verschillende producties per jaar.


Toneelvereniging St. Donatus is de laatste jaren gegroeid. Niet alleen vond er een vernieuwing en verjonging plaats binnen het bestuur, ook de spelersgroep werd aanzienlijk verjongd en aangevuld met nieuw én ervaren talent. Het gekozen toneelrepertoire sloot steeds beter aan bij de tijdsgeest qua tempo en humor. De kluchten kregen een hoger tempo en modernere humor mee en af en toe waren er experimentele initiatieven, allen met succes - variërend van een improvisatievoorstelling in 2015, het schrijven én maken van een kleine voorstelling voor een festival en een leidende rol bij een grootschalige muziektheatervoorstelling als Laevesmelodie. Steeds meer nieuwe spelers wisten hun weg naar Donatus te vinden, waardoor we in 2019 een 18-koppige spelersgroep kunnen presenteren, verdeeld over drie producties.  In alle gevallen maakt Donatus een weloverwogen keuze in haar rolverdeling; de cast van elk stuk bestaat steeds uit een mix van ervaren én nieuwe spelers.

Dit jaar verwelkomen we als nieuwe spelers Joep Salden, Kelly Limpens, Eric Caubo, José Santbulte, Kevin Louvenberg, Denise Lambrichs en Dylan Jongen (gastspeler). Joep en Kelly waren eerder te zien in de productie Laevesmelodie. Al onze nieuwe spelers worden op onze sociale media binnenkort aan u voorgesteld.

Aan variatie qua stukken geen gebrek: in
het voorjaar brengen wij voortaan standaard een kleine óf middelgrote productie; verhalen, uit het leven gegrepen, met een lach en een traan en in oktober krijgt u - geheel volgens traditie - een lachspektakel met onze kluchten van de bovenste plank. Gemiddeld komt daar eens in de twee jaar een zomerproductie bij in de openlucht. De aankomende weken worden alle producties bekend gemaakt van 2019, maar hieronder al een klein tipje van de sluier.

maart 2019

Op 23 & 24 maart presenteren wij een intiem theater-programma onder de titel 'Van al wat is gewaes...', waarbij in 1,5 uur twee korte en ontroerende stukken te zien zijn over dementie, in de kleine zaal van het Trefcentrum te Nuth. Stukken met een lach en een traan, voor menigeen herkenbaar. 
> Lees meer

Kaartverkoop start 20 februari.

juni 2019

Op 29 en 30 juni maken wij een bijzondere openluchtproductie. Alle info over de productie wordt binnenkort bekend, maar we kunnen u al verklappen dat we 4 keer gaan spelen op Kasteel Wijnandsrade en dat het absurd hilarisch wordt. Wij gaan zweten - en u ook, van het lachen! Hou onze Facebook, Instagram óf onze website in de gaten.
Kaartverkoop start 8 mei.

oktober 2019

Vanwege de aanhoudende populariteit geven we dit jaar geen vier, maar vijf voorstellingen van onze klucht, waaronder één op de vrijdagavond.  Daarnaast beginnen zondag-avondvoorstellingen voortaan om 19:00 uur.  Meer info en de  cast volgen eind maart. We spelen op 19, 20, 25, 26 en 27 oktober.
Kaartverkoop in september.