Donatus haalt de schade in

Drie producties vanaf 17 juli 2021

8 april 2021

Toneelvereniging St. Donatus laat zich niet klein krijgen. Nu er weer meer perspectief komt op een gezondere wereld, halen we de schade van het niet-spelen in. Maar liefst drie producties bieden we aan in de tweede helft van 2021. We trappen af op 17 en 18 juli met de (eerder verplaatste) solovoorstelling KLEIN...MER FIJN. Daarna pakken we gelijk door met een zomerse openluchtvoorstelling LANGK & MISLUKKIG op 21 en 22 augustus én we sluiten spetterend af met meeslepend muziektheater: op 29 oktober gaat D'R KOMIEK, de langverwachte opvolger van Laevesmelodie, in première.


Alle producties worden georganiseerd volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen. Hierdoor is het aantal kaarten voor Klein...mer fijn en Langk & Gelukkig beperkt. Rond de première van D'r Komiek gaan we er van uit weer volle zalen te kunnen spelen.

De kaartverkoop voor Langk & Mislukkig en D'r Komiek start 1 juli. Voor Klein...mer fijn kunt u reeds kaarten kopen via www.amberschoonbrood.com. 

KLEIN...MER FIJN
Een sprankelende solovoorstelling

Welke 1-meter-53 staat in 2021 voor het eerst in haar leven alleen op het toneel? Amber Schoonbrood, het jongste talent van toneelvereniging St. Donatus. 
 

Amber's recept werkt als volgt: je neemt een tiental kleine verhaaltjes, minstens zoveel kleine liedjes en je voegt deze samen in één kleine vrouw met een grote mond, maar een klein hartje. Het eindresultaat is Klein mer fijn: een smakelijke cabaret- en liedjesvoorstelling. Persoonlijke, ontroerende en grappige anekdotes en liedjes passeren de revue. Uit de popmuziek, kleinkunst en musicals. Vanzelfsprekend voor het merendeel in het dialect, want 't blief 'n maedje van Nuth...
> Lees meer

Zaterdag 17 & zondag 18 juli | 20:00 uur
TREFCENTRUM NUTH

Kaartverkoop via www.amberschoonbrood.com. 
Zaterdag 17 juli is reeds uitverkocht.
Capaciteit: 60 mensen publiek per voorstelling

CAST: Amber Schoonbrood & live-band
REGIE: Quincy GrootjansLANGK & MISLUKKIG
Een hilarische openluchtkomedie

Wat gebeurt er als je niet al te beste amateurspelers aan de haal laat gaan met een bekend sprookje? Dan krijg je een hilarische openluchtkomedie. 
 

Geëmancipeerde prinsessen, een mannelijke stiefmoeder en acteurs die ook het paard moeten spelen. In dit groteske en niet-voor-kinderen geschikte sprookje komt alles voorbij. Gegarandeerd een voorstelling waarin de lachspieren bediend zullen worden, en dat op een bijzondere openluchtlocatie die later bekend wordt gemaakt!

Zaterdag 21 & zondag 22 augustus 
SPEELTIJDEN NOG NIET BEKEND
LOCATIE NOG NIET BEKEND (OPENLUCHT)

Kaartverkoop start op 1 juli. 
Capaciteit: 100 mensen publiek per voorstelling*
(Mogelijk meer bij versoepelingen)

CAST: Chantal Lambie, Harry Louvenberg, Joep Salden, José Santbulte, Kelly Limpens, Kevin Louvenberg, Quincy Grootjans, Renee Hovestadt, Resi Buijs, Ruud Heykens, Tiny Haemers & Nicole Schurgers.
REGIE: Nicole SchurgersD'R KOMIEK
Meeslepend muziektheater

Een tijdloos verhaal over ambitie en de tol van succes, gegoten in een muzikale voorstelling met Limburgse liedjes; van grote shownummers tot kleine, ontroerende liedjes.  Een productie van Stichting Laevesmelodie, i.s.m. Toneelvereniging Crescendo Schimmert & Donatus Nuth.

De oude komiek Wiel van Beekdaelen kan geen afstand doen van de bühne, maar heeft in zijn kielzog zijn ambitieuze zoon Servé die Wiel's eigen Beekdaeler Volkstheater een nieuwe impuls wilt geven.

Wanneer Servé een vriendschap sluit met mijnwerkerszoon Juul Jongen, ontdekken deze twee de gouden formule van een komisch duo. Het succes stijgt, maar Juul blijkt een groot geheim met zich mee te dragen. Op het moment dat Wiel daar achter komt, volgt er een strijd tussen generaties om de plek in de spot...


Vrijdag 29 oktober | 20:00 uur
Zaterdag 30 oktober | 20:00 uur
Zondag 31 oktober | 14:00 uur
GEMEENSCHAPSHUIS SCHIMMERT

Vrijdag 5 november | 20:00 uur
Zaterdag 6 november | 20:00 uur
Zondag 7 november | 19:00 uur
TREFCENTRUM NUTH

Kaartverkoop start op 1 juli. 

CAST: Harry Louvenberg, Quincy Grootjans, Joep Salden, Lily Gijzen, Resi Buijs, Amber Schoonbrood, Ruud Heykens, Wil Limpens, Denise Lambrichs, Kevin Louvenberg, Yvette van den Essen, José Santbulte, Paul Gulikers & Tiny Haemers.
REGIE: Hanneke Jonkers