D'R KOMIEK

Een strijd tussen generaties om een plek in de spot

Het theaterteam achter Laevesmelodie (2017) zou in juni 2020 op de planken verschijnen met een gloednieuwe muziektheatervoorstelling met een lach een traan: D'r Komiek. Door het Corona-virus is deze voorstelling verplaatst naar 2021. De première staat gepland op 29 oktober 2021.


D'r Komiek' speelt zich af tussen 1947 en 1972 en laat het leven zien van een theaterfamilie gedurende 25 jaar. De oude komiek Wiel van Beekdaelen kan geen afstand doen van de bühne, maar heeft in zijn kielzog zijn ambitieuze zoon Servé die Wiel's eigen Beekdaeler Volkstheater een nieuwe impuls wilt geven. Wanneer Servé een vriendschap sluit met mijnwerkerszoon Juul Jongen, ontdekken deze twee de gouden formule van een komisch duo. Het succes stijgt, maar Juul blijkt een groot geheim met zich mee te dragen. Op het moment dat Wiel daar achter komt, volgt er een strijd tussen generaties om de plek in de spot.

Een tijdloos verhaal over ambitie en de tol van succes. Komische en ontroerende situaties wisselen zich af; van oude artiesten die van geen ophouden weten tot jonge komieken die een vriendschap met elkaar sluiten zoals je ze zelden tegenkomt. Families worden verscheurd, nieuwe liefdes ontstaan, er wordt hartelijk gelachen en stiekem gehuild.

D’r Komiek is muziektheater vol grootse, heerlijke shownummers én kleine intieme scènes. Inclusief swingende live-band als kers op de taart; met liedjes uit het mijnverleden (Carboon), kleinkunst (Annie M.G. Schmidt) en pop/rock (van de Höhner tot ABBA), uiteraard geheel in het Limburgs dialect.

14 spelers, een fantasierijke regisseur (Hanneke Jonkers) en een liveband staan te trappelen. Ná dit rare coronajaar zijn we er aan toe: theater met alles erop en eraan. U ook? 

Meer info over de cast, speeldata, crowdfunding en reserveren via www.dr-komiek.nl. 

D'r Komiek is een theaterproductie van Stichting Laevesmelodie i.s.m. Toneelvereniging St. Donatus Nuth en Toneelvereniging Crescendo Schimmert. Te zien vanaf 29 oktober in Schimmert en Nuth, kaartverkoop start 1 juli.