KLEIN...MER FIJN

juli 2021

Een sprankelende solovoorstelling van Amber Schoonbrood


Welke 1-meter-53 staat in 2021 voor het eerst in haar leven alleen op het toneel? Amber Schoonbrood, het jongste talent van toneelvereniging St. Donatus, presenteert: Klein...mer fijn. 

Let op: oorspronkelijk gepland in april 2021, vervolgens in juni 2021,
later verplaatst naar juli 2021. 


Amber's recept werkt als volgt: je neemt een tiental kleine verhaaltjes, minstens zoveel kleine liedjes en je voegt deze samen in één kleine vrouw met een grote mond, maar een klein hartje. Het eindresultaat is Klein mer fijn: een smakelijke cabaret- en liedjesvoorstelling. Persoonlijke, ontroerende en grappige anekdotes en liedjes passeren de revue. Uit de popmuziek, kleinkunst en musicals. Vanzelfsprekend voor het merendeel in het dialect, want 't blief 'n maedje van Nuth. 

 

Na een aantal mooie rollen in heel diverse voorstellingen als Laevesmelodie, Kwiet en Drie...van die? maakt Amber Schoonbrood op 20-jarige leeftijd de moedige stap om één keer solo op de bühne te staan. Oké, wel met muzikale begeleiding en een klein koffertje vol grote verhalen, maar dat is het dan ook. Verder moet ze zich alleen door de avond heen vechten. Zoals deze 1-meter-53 altijd gevochten heeft om met haar kop boven het maaiveld uit te steken. Klein mer fijn is het bewijs dat alles kan als je blijft geloven in jezelf. Een mierzoete boodschap? Zeker. Maar wél uit het leven gegrepen. Een avond uit onder leiding van deze kleine vrouw met haar grote stem.

Concept, teksten en zang: Amber Schoonbrood
Regie, teksten en liedvertalingen: Quincy Grootjans
Bandleiding: Henri Degens
Zangcoaching: Marlou Obers

 

Speeldata & reserveren. 

Er wordt gespeeld op:
zaterdag 17 juli 2021 | 20:00 uur (UITVERKOCHT)

zondag 18 juli 2021| 20:00 uur

De entree bedraagt 10 euro en tickets zijn alleen online te verkrijgen via www.amberschoonbrood.com/klein-mer-fijn. Door de coronamaatregelen zijn er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en is de zaal ingedeeld in tafeltjes van twee, waardoor er niet voor 'losse' plekken gereserveerd kan worden. Er kan dus enkel gereserveerd worden voor 2 personen (4 personen, 6 personen etc.) uit een huishouden.