LANGK & MISLUKKIG

hoe je een toneelstuk om zeep helpt


Wat gebeurt er als een beroepsregisseur, door de coronacrisis werkzoekende, wordt neergezet bij een club ouderwetse amateurtoneelspelers? Dan heb je het startpunt voor een hilarische komedie. 

Quincy Grootjans schreef een nieuwe komedie voor St. Donatus, met heel veel zelfspot én een hele vette knipoog naar het Limburgs amateurtoneel. Hilarisch, herkenbaar en luchtig. Precies waar we aan toe zijn in de nadagen van deze pandemie!

Regisseur Germaine Hermans is door de crisis noodgedwongen afgedwaald naar Toneelclub De Katholieke Boerenspelers uit Grijzegrubben. Zij wil kunst maken, maar de spelers zijn met hele andere dingen bezig. De voorzitter haalt vooral graag anekdotes op over zijn eigen successen, zijn zoon is vooral op zoek naar een ‘lekker wief’ en de penningmeester zeurt continu over de bonnetjes.

Dan is er onder andere nog een oud-speelster die gebombardeerd is tot souffleur, een vloekende technicus die zijn vrijwilligerswerk tegen wil en dank doet , een meisje dat vooral toneel speelt omdat haar therapeut dit een goed idee vond, in de nek gehijgd door een overbezorgde medespeelster en een zeer theatrale speler die niets liever wil dan als dragqueen op de bühne staan...

Als je met dit clubje het sprookje ‘Doornroosje’ gaat spelen, dan weet je dat het gedoemd is om een mislukking te worden. Maar wel een mislukking in volle glorie!

 

Cast: Wil Limpens, Joep Salden, Renee Hovestadt, Kelly Limpens, Nicole Schurgers, Resi Buijs, José Santbulte, Tiny Haemers, Kevin Louvenberg, Eric Caubo, Chantal Lambie & Quincy Grootjans.

Regie: Mike Severens
Regie-assistentie:
 Tonny Teheux

Speeldata:

Zaterdag 23 april | 14:30 uur & 19:00 uur
Zondag 24 april | 14:30 uur & 19:00 uur
Locatie: Cultureel Trefcentrum Nuth. 

Reserveren & voorverkoop

Voorverkoop bij Sfeerwinkel FF Anders Nuth.  
Online reserveren doe je hier.