EN WIE NOE WIEJER?

Veelgestelde vragen


Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 mei spelen wij deze bijzondere voorstelling op locatie. Op deze pagina vindt u een lijstje van veelgestelde vragen...én de antwoorden!

Een overzicht van de vragen in chronologische volgorde:

 • Waar wordt de voorstelling gespeeld?
 • Is deze voorstelling buiten?
 • Hoe lang duurt de voorstelling?
 • Hoe laat begint de voorstelling?
 • Hoe kom ik bij de kassa, hoe kom ik bij de aardappelschuur?
 • Kan ik een stoel reserveren?
 • Is de locatie rolstoeltoegankelijk?
 • Als ik te laat ben, kan ik dan nog de zaal in?
 • Waar kan ik naar het toilet, waar kan ik een drankje doen?
 • Kan ik nog een kaartje bijkopen?
 • Hoe wordt stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking op 4 mei ?
 • Waar kan ik parkeren?

Waar wordt de voorstelling gespeeld?
Deze voorstelling wordt gespeeld op Kasteel Wijnandsrade. Het adres is Opfergeltstraat 2, 6363 BW, Wijnandsrade. De voorstelling wordt dus NIET gespeeld op onze bekende locatie in Trefcentrum Nuth.

Is deze voorstelling buiten?
Nee, deze voorstelling wordt gespeeld in een aardappelschuur die volledig overdekt is en bestaat uit 4 muren. Het kan wel koud worden in de schuur, dus wij raden u aan om zich hierop te kleden. Denk ook aan gemakkelijk schoeisel, de vloer van de schuur is op veel plekken ongelijk. 

Hoe lang duurt de voorstelling?
De voorstelling duurt 100 minuten en wordt gespeeld zonder pauze. 

Hoe laat begint de voorstelling? 
U ontvangt een servicemail twee dagen voor aanvang van de voorstelling, waarin deze tijden nog eens genoemd staan. De aanvangstijden verschillen per keer: vrijdag 3 mei om 20:00 uur, zaterdag 4 mei om 19:55 uur en zondag 5 mei om 14:30 uur en 19:00 uur.  We raden aan om uiterlijk 25 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn, om ook de bijzondere ontvangst niet te missen. 

Hoe kom ik bij de kassa? En hoe kom ik bij de aardappelschuur?
U loopt de ophaalbrug op van het kasteel, waarna u bordjes met Ontvangst ziet staan. Die leiden u naar de kassa/gastenbalie in Brasserie Wijnandsrade. Vanaf daar wordt u, kort voor aanvang, door een van onze medewerkers opgehaald/meegenomen naar de plek waar wordt gespeeld.

 

Kan ik een stoel reserveren?
Deze voorstelling heeft een intieme opstelling voor max. 99 personen. Deze nemen plaats op een tribune met 3 brede rijen. U zit dus altijd kort op het speelvlak. Het reserveren van stoelen is bij deze productie niet mogelijk, ook niet voor DoNutheurs. Wel reserveren we plekken voor rolstoelgebruikers met 1 begeleider. 

Is deze locatie rolstoeltoegankelijk?

Ja, de locatie is rolstoeltoegankelijk. Fijn als dit van te voren wordt aangegeven, zodat we een stoel op de eerste rij kunnen wegnemen. De eerste rij bevindt zich op de begane grond en niet op de tribune.  

Als ik per ongeluk te laat ben, kan ik dan nog de zaal in?
Vanwege de aard van de voorstelling kunt u na aanvang niet meer de zaal betreden. De ingang bevindt zich namelijk op het speelvlak; als u later binnenkomt, loopt u tussen de acteurs ;-)

Waar kan ik naar het toilet, waar kan ik een drankje doen?
Brasserie Wijnandsrade staat vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling en 2 uur na afloop van de voorstelling helemaal tot uw beschikking. Tijdens de voorstelling naar het toilet gaan is niet mogelijk, omdat u daarna niet meer de zaal kunt betreden. Eten of drinken tijdens de voorstelling is niet toegestaan.


Kan ik nog een kaartje bijkopen op de dag zelf (of nu)?
Nee, alle voorstellingen zijn uitverkocht. 

Hoe wordt stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking tijdens de voorstelling van 4 mei?
De voorstelling van zaterdag 4 mei begint om 19:55 uur. Later dan 19:55 uur de locatie betreden is niet meer mogelijk. Wij hebben de 2 minuten stilte ingebouwd in het programma van onze voorstelling, zodat we samen met de rest van Nederland op gepaste wijze herdenken.

Waar kan ik parkeren?
Parkeren kan aan de linkerkant van het kasteel, daar is een grote parkeerplaats. Verder is parkeren ook mogelijk aan de overkant van het kasteel bij Cafétaria Wienandsroa. Zie ook de plattegrond hieronder.